Yoga Centrum Wijchen

De yogadocenten

Yogadocenten Kees van den Bos en Vera Uit de Weerd hebben een door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland erkende yoga-opleiding gevolgd.

Kees (1954) heeft in 1978 voor het eerst kennis gemaakt met yoga. Spiritualiteit heeft altijd zijn interesse gehad, en tijdens zijn psychologiestudie specialiseerde hij zich dan ook in cultuur- en godsdienstpsychologie. Naast yogadocent is hij ook werkzaam als zelfstandig gevestigd psychomotorisch therapeut in Venray (www.psychomotorischetherapievenray.nl). Kees is gecertificeerd yogaleraar voor mensen met trauma (traumasensitieve yogales). Hij heeft hiervoor een bijscholing gevolgd van medewerkers van The Trauma Center at JRI te Boston, USA. In het Yoga Centrum Wijchen worden deze lessen op aanvraag gegeven. Meer informatie vind je in het artikel 'Effectief handelen' (pdf), verschenen in het tijdschrift voor Vaktherapie in 2014 aflevering 4. Daarnaast is Kees officieel mindfulnesstrainer. Hiervoor volgde hij een nascholing bij Noud de Haas.

Vera (1959) is gediplomeerd yogadocente. Ze volgde de Intensieve Yoga Scholing van Rob Obermeyer in Utrecht, en heeft zich daarnaast gespecialiceerd in zwangerschapsyoga bij Unide in Den Haag (docente Elisabeth Wesseling). 
Yoga is voor haar het vaste ankerpunt in de bruisende zee van het leven. Vanuit die persoonlijke ervaring geeft zij les. Haar specialiteit is yoga voor zwangeren. Ze besteedt in deze lessen veel aandacht aan de adem. Dit als vertrekpunt om vrouwen zich bewust te laten worden van de 'oerkracht' in hen die baren is.
yogadocenten