klaproos

Hatha Yoga

Onze lessen zijn gebaseerd op de hatha yoga, de bron van alle verschillende yogastijlen die de laatste jaren tot ontwikkeling zijn gekomen.

In de hatha yoga worden staande, zittende en liggende houdingen geoefend. Er zijn concentratieoefeningen en er is veel aandacht voor de ademhaling.

De beoefening van hatha yoga kan een belangrijke bijdrage leveren aan jouw welbevinden. Daarom ligt de nadruk in onze lessen niet op het ontwikkelen van een sterk en lenig lichaam maar op het leren omgaan met jezelf in de omstandigheden waarin je je bevindt. Kortom: je gevoel van welbevinden neemt toe.

Hoe doen we dat? Dit doen we door de lessen op te bouwen rondom drie pijlers: aandacht – adem – lichaamshouding en beweging.

Tijdens de yogalessen bieden we een mix van oefeningen aan, die geschikt zijn voor zowel beginners als voor mensen die al langer aan yoga doen. Door die verscheidenheid in de lessen kom je ook met de verschillende kanten van jezelf in aanraking: een zachte kant van waaruit je makkelijke kan meebewegen, of een krachtige kant van waaruit je houdingen langer vast kunt houden, of een kant van waaruit je kunt genieten van een uitdaging. Je leert om de houdingen en bewegingen zó uit te voeren dat ze in overeenstemming zijn met jouw mogelijkheden van dat moment. Langzamerhand leer je daardoor steeds beter te voelen hoe je zelf in de les je welbevinden kunt bevorderen.

Natuurlijk hebben de docenten binnen die verscheidenheid hun eigen stijl. Wat dat voor je betekent kun je alleen maar ontdekken door het te ervaren.

Kennismaken met yoga

Wanneer je nog geen ervaring met yoga hebt, kun je het beste beginnen met een proefles (kosten € 15,-). Maak hiervoor een afspraak. Daarna schrijf je je in. Je kunt op ieder moment beginnen. Je abonnement loopt automatisch door tot je het opzegt.

Vraag nu een proefles aan Nu aanvragen